Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

Obavijest o novom e-savjetovanju vezanom za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. “Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti – COVID-19” pridnenim povlačnim mrežama – koćama

Pozivaju se svi zainteresirani na novo e-savjetovanje Ministarstva poljoprivrede na temu Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.9. „Privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti – COVID-19“ pridnenim povlačnim mrežama – koćama.

Pravilnikom se utvrđuju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama. Potpora na temelju ovoga Pravilnika podrazumijeva naknadu ovlaštenicima povlastica i članovima posade ribarskog plovila za kojeg je ta povlastica izdana, za privremeni prestanak ribolovnih aktivnosti u segmentu ribolova pridnenim povlačnim mrežama – koćama,  radi pandemije virusa COVID-19 – u skladu s Paketom mjera pomoći gospodarstvu Vlade RH.

Potpora se dodjeljuje za razdoblje od 30 dana, odnosno 15. travnja 2020. – 00:00 – 16. svibnja 2020. 00:00. Iznos potpore obračunava se sukladno izračunu i uputama iz Priloga II. Pravilnika.

 

Savjetovanje je otvoreno do 11.04.2020. a možete ga pronaći ovdje.