Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

Obavijest – Privremena obustava ribolova za pridnene povlačne mreže – koće

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da će u razdoblju od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sata biti proglašena druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama s obzirom na pandemiju COVID-19.  

Navedena privremena obustava ribolova provodit će se na čitavom moru Republike Hrvatske, no nije obvezna za sve ribare u segmentu ribolova pridnenom povlačnom mrežom – koćom. Točnije, oni koji žele sudjelovati moraju se držati svih uvjeta u Uredbi, a to su:

  • plovilo mora biti vezano i ne smije se obavljati niti jedan oblik ribolova
  • u slučaju premještanja plovila mora se zatražiti odobrenje od Uprave ribarstva
  • članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost
  • plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom zadnje dvije kalendarske godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za potporu

Ribari koji ne žele sudjelovati u privremenoj obustavi, mogu slobodno i dalje obavljati ribolov, no neće moći ostvariti financijsku potporu.

Slijedom navedenoga, a u svrhu obavljanja kontrole na terenu, molimo zainteresirane korisnike koji žele sudjelovati u privremenoj obustavi da do 16. svibnja 2020. godine dostave obavijest putem e-maila: eufondovi.ribarstvo@mps.hr.

 

Izvor: https://euribarstvo.hr/novosti/vazna-obavijest-privremena-obustava-koce-svibanj-lipanj-2020-covid-19/