Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

Obavijest – podnošenje zahtjeva za izdavanje Odobrenja za gospodarski ribolov obalnim mrežama potegačama i malim plivaricama

U Narodnim novinama broj 27/2021 od 17. ožujka 2021. godine objavljeni su Pravilnik o dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru obalnim mrežama potegačama i Pravilnik o dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućim mrežama plivaricom palamidarom, plivaricom ciplaricom, plivaricom lokardarom, plivaricom igličarom i plivaricom oližnicom.

Izmjenama predmetnih propisa omogućava se izdavanje novog Odobrenja s rokom važenja do 26. listopada 2021. godine, obzirom da važeća Odobrenje za gospodarski ribolov mrežama potegačama i malim plivaricama istječu 01. travnja 2021. godine.

Temeljem navedenog svi zainteresirani vlasnici plovila koji imaju važeće Odobrenje i  žele nastaviti obavljati ribolov mrežama potegačama i malim plivaricama, u skladu sa prostorno-vremenskim ograničenjima koja su i dalje na snazi, dužni su podnijeti zahtjev za izdavanje novog Odobrenja u nadležnu Područnu jedinicu/Ispostavu Uprave ribarstva. Podsjećamo da ribolov obalnim mrežama potegačama i malim plivaricama nije dozvoljen bez važeće autorizacije.

Izvor: https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=8