Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

14.10.2021. – kreću prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

 1. godine Fond u okviru novog Javnog poziva sufinancira energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu odnosno mjere sukladno Tehničkim uvjetima Poziva:
   
  • A1 – cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije – sufinancira se s do 60% sufinanciranja;
  • A2 – povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće – sufinancira se s do 60% sufinanciranja;
  • A3 – ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije – sufinancira se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji.

Popisi mjera, njihovih minimalnih tehničkih uvjeta, kao i prihvatljive opreme i radova kojima se isti postižu sadržani su u Tehničkim uvjetima.

Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče moraju biti energetski certificirane te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd):

  • D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A1 ili A2,
  • C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A3.

Podnošenje prijava na Poziv bit će moguće od 14. listopada 2021. godine od 9:00 sati, i to isključivo putem sustava za e-prijavu.

Zainteresirane građane pozivamo da za početak u sustavu ePrijave izrade svoj korisnički račun, kako bi se nakon početka zaprimanja prijava mogli ulogirati, unijeti potrebne podatke i učitati obvezne dokumente Upute za izradu i korištenje korisničkog računa

Prijava se dovršava potvrdom unosa podataka i dokumenata te se lista zaprimljenih zahtjeva kreira prema vremenu njihovog zaprimanja.

Preuzeto s: https://www.fzoeu.hr/hr/energetska-obnova-obiteljskih-kuca-7679/7679