Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

OBAVIJEST: Javni poziv za sufinanciranje projekata razvoja otoka iz Proračuna Primorsko-goranske županije za 2022. godinu

Obavještavamo zainteresirane korisnike da je Primorsko-goranska županija objavila Javni poziv za sufinanciranje projekata razvoja otoka iz vlastitog proračuna za 2022. godinu. Programom „Razvoj otoka“ želi se povećati kvaliteta života u gradovima i općinama na otoku i poboljšati dostupnost javnih usluga uz sustavnu podršku zaštiti okoliša, primjeni energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Na raspolaganju je 250 tisuća kuna, dok je dodatnih 250 tisuća kuna osigurano za izradu dokumentacije sa svrhom jačanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave za pripremu i provedbu razvojnih i EU projekata.

Ovakvim posebnim programskim pristupom, kojim se provodi politika uravnoteženog regionalnoga razvoja,  Primorsko-goranska županija će pružiti posebnu podršku otocima koji su područja s razvojnim posebnostima.

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj Javni poziv su jedinice lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije koje se nalaze na otoku. Prihvatljivi prijavitelj može podnijeti 1 ili više prijava.

Županija će sudjelovati u sufinanciranju projekta razvoja otoka do maksimalno 100% iznosa po prijavljenoj investiciji.

Javni poziv ostaje otvoren sve do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Primorsko-goranske županije za 2022. godinu, a najkasnije do 15. studenog 2022. godine.

Dokumentaciju za prijavu možete preuzeti na web stranici Primorsko-goranske županije.

 

Izvor: https://www.pgz.hr/projekt_program/javni-poziv-za-sufinanciranje-projekata-razvoja-otoka-iz-proracuna-primorsko-goranske-zupanije-za-2022-godinu/