Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

OBAVIJEST: Tajništvo za čistu energiju EU otoka objavilo je drugi poziv za tehničku podršku

Obavještavamo zainteresirane korisnike da je Tajništvo za čistu energiju EU otoka objavilo drugi poziv za tehničku podršku otocima za projekte. Otvoreno je dvadesetak mjesta. Rok za podnošenje prijava na ovaj drugi poziv traje od 21. veljače do 21. ožujka 2022. u 23:59 sati. Prijaviti se može svaki otok koji predstavlja skupina lokalnih dionika, lokalne vlasti ili druga javna tijela, akteri iz privatnog sektora, sveučilišta i druge obrazovne ustanove, udruge građana, itd. U projektnom timu moraju biti zastupljene najmanje dvije interesne skupine kako bi prijava bila prihvatljiva.

Pitanja u vezi s tehničkom podrškom i procesom prijave možete slati na: info@euislands.eu.

Prvi poziv bio je pokrenut u ožujku 2021. kada je Tajništvo podržalo dvadesetak otoka u unaprjeđenju njihove tranzicije na čistu energiju. Rezultate prvog poziva možete pogledati ovdje.

Tajništvo organizira i drugi webinar na engleskom jeziku pozivajući otoke EU-a da se prijave za tehničku podršku za svoje projekte. Webinar će biti organiziran 3. ožujka od 11 do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu na kojem će se prezentirati relevantni primjeri iz prvog poziva i detalji drugog poziva. Više informacija o webinaru možete pronaći ovdje.

Tajništvo za otoke EU-a nastavlja pružati tehničku podršku europskim otocima za daljnji napredak u njihovoj tranziciji prema čistoj energiji. Od formuliranja strateških planova energetske tranzicije do studija integracije mreže, regulatorne analize ili pomoći u pronalaženju financiranja za konkretne projekte. Cilj ove tehničke podrške je pružiti rješenja za sve europske otoke prilagođena bilo kojoj fazi tranzicije u kojoj se nalaze.

Otocima se prvenstveno savjetuje da koriste alat za samoprocjenu da bi precizirali vrstu podrške koja im je potrebna. Zatim se prijave ispunjavanjem online obrasca koji uključuje opis traženih usluga podrške, očekivani učinak projekta i tim dionika koji će preuzeti odgovornost.

 

Izvor: https://www.otoci.eu/tajnistvo-za-otoke-eu-drugi-poziv-za-tehnicku-podrsku/