Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

Obavijest – Privremena obustava za koćarski ribolov

Obavještavaju se zainteresirani korisnici da je Ministarstvo poljoprivrede donijelo Odluku o proglašenju privremene obustave ribolovnih aktivnosti radi epidemije COVID-19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama za travanj 2022. godine.

Ovom Odlukom proglašava se neobvezna privremena obustava ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama radi epidemije bolesti COVID-19 u trajanju od 30 dana u razdoblju od 01. travnja 2022. godine u 00:00 sati do 30. travnja 2022. godine u 24:00 sati na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske.

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja  prema novoj Uredbi o  Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, u okviru novoga Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

VAŽNA NAPOMENA

Uvjeti i kriteriji za dodjelu potpore nisu konačni te korisnik koji sudjeluje u privremenoj obustavi prihvaća odnosno pristaje na moguće izmjene i/ili dopune.

Konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore će se utvrditi odgovarajućim propisom nakon odobrenja Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Dodatno, navedeno znači da će se i Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplati donositi tek nakon odobrenja gore navedenog Programa.

Neki od osnovnih uvjeta su:

  • ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci
  • članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost
  • plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2020. i 2021. godine. 

Korisnik koji želi sudjelovati u privremenoj obustavi dužan je:

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu traje od 01. travnja do 30. travnja 2022. godine.

 

Izvor: https://euribarstvo.hr/