Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

WWF poziva sve zainteresirane na radionicu Predfinanciranje i tehnička pomoć u pisanju prijava na Program za ribarstvo i akvakulturu 2021. – 2027.

WWF u narednom razdoblju planira osim tehničke pomoći prilikom prijave na nacionalne mjere nuditi i sredstva za predfinanciranje kako bi pokušali osigurati što veći broj prijavljenih ribara koji će ta sredstva iskoristiti za zelenu tranziciju svojih plovila i ribolovnih operacija.

S obzirom da su sredstva ograničena, a WWF očekuje značajan broj zainteresiranih, odlučili su da će se prihvatljivost prijava bodovati kroz bodovnu listu koju su osmislili zajedno s partnerima.

Na radionici će održati kratko predavanje o znanstvenom istraživanju vezano za utjecaj lovnosti škampa pri povećanju oka vrše. Opremanje ribara vršama većeg oka je WWF-u jedan od glavnih prioriteta, tako da će svi prisutni imati mogućnost poslušati kako su zajedno s ribarima dokazali da se povećanjem oka može povećati i zarada ribara.

Radionica će se održati u Senju u Domu kulture Milutin Cihlar Nehajev, 28.11.2023. u 11:00 h. Predviđeno trajanje radionice je tri sata odnosno do 14:00 h, a nakon toga druženje se nastavlja na ručku u organizaciji WWF-a. Stoga bi trebalo potvrditi dolazak na radionicu na e-mail fperonja@wwfadria.org.

Prilog objavi je poziv od WWF-a.

Izvor: WWF Adria