Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Novosti

LAGUR-u Tramuntana odobrena Lokalna razvojna strategija u ribarstvu za programsko razdoblje 2021. – 2027.

Predstavnici LAGUR-a Tramuntana 27. studenog 2023. godine prisustvovali su svečanom uručenju Rješenja o odobrenju Lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu za razdoblje 2021. – 2027. (LRSR 21-27) od strane ministrice poljoprivrede te predstavnika Uprave ribarstva. Temeljem ovog Rješenja LAGUR-u Tramuntana dodijeljen je maksimalan iznos javne potpore u iznosu od 2.265.170,21 €/17.066.924,93 HRK.

Rješenjem o odobrenju LRSR 21-27 FLAG-u Tramuntana priznat je status FLAG-a u okviru provedbe Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021. – 2027. godine i to uz najviši broj bodova dodijeljenih na temelju kriterija za odabir. Ovaj uspjeh je plod zajedničkog djelovanja i kontinuiranog rada cjelokupne lokalne zajednice, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli dosadašnjem radu LAGUR-a Tramuntana.

Provedba LRSR 21-27 određena je Akcijskim planom. Raspisivanju FLAG natječaja prethodi objava Pravilnika i Natječaja za Mjeru lll.3. od strane Upravljačkog tijela/Uprave ribarstva, te će po objavi predmetnih Pravilnika LAGUR Tramuntana objavljivati natječaje u skladu s prioritetima razvoja područja LAGUR-a.

Odobrenim Mjerama u novoj LRSR 21 – 27 nastavit će se razvijati održivi razvoj ribarske i akvakulturne zajednice LAGUR-a Tramuntana na načelima plavog gospodarstva, a one su slijedeće:

M 1.A.1.1. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture (GSR)

M 1.A.1.2. Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture (osim GSR)

M 1.A.2. Radionice za ribarska plovila, opremu i alate

M 1.B.1. Poticanje udruživanja pripadnika sektora ribarstva

M 2.A.1. Razvoj turističkih sadržaja povezanih s tradicijom ribarskog kraja

M 2.A.2. Vizualni identitet i poticanje turizma povezanog s ribarstvom

M 2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja