Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Nabava i opremanje mobilne ribarnice

Proizvodno uslužni obrt „Šampjer“ prijavio je 14.10.2020. godine projekt „Nabava i opremanje mobilne ribarnice“  na 4. FLAG natječaj za Mjeru 1.A.1. „Povećanje vrijednosti tradicionalnim lokalnim proizvodima ribarstva i akvakulture“.

Provedba projekta „Nabava i opremanje mobilne ribarnice“ odvijati će se na području obuhvata LAGUR-a, odnosno od Senja do Jablanca. Ulaganjem u nabavu i opremanje gospodarskog vozila u svrhu mobilne ribarnice, ojačati će se dosadašnje poslovanje obrta „ŠAMPJER”, formirati će se novi način prodaje ribarstvenih i akvakulturnih proizvoda i novi distribucijski kanali, te proširiti lanac opskrbe. Korisnik posjeduje dva plovila s povlasticama za mali obalni ribolov i plasira ribu na prodajnom mjestu u senjskoj ribarnici. S obzirom da će kroz ovaj projekt nabaviti mobilnu ribarnicu korisnik će proširiti svoju djelatnost i omogućiti dostupnost svježih lokalnih proizvoda ribarstva stanovništvu na širem području Senja što predstavlja inovativnu i novu uslugu na području LAGUR-a Tramuntana.

Upravni odbor LAGUR-a Tramuntana odabrao je 1 projektnu prijavu pristiglu na 4. FLAG natječaj, te je 28. travnja 2021. od Uprave ribarstva izdana Odluka o dodjeli sredstava, odnosno potvrđena je ranija odluka Upravnog odbora. Sredstva za ostvarenje projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to putem FLAG natječaja LAGUR-a Tramuntana.

Projekt je uspješno proveden.