Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Nabava samohodne prikolice za transport ribarskih plovila

„Kaštelan“ turizam, ribarstvo, usluge prijavio je 19. listopada 2020. godine projekt „Nabava  samohodne prikolice za transport ribarskih plovila“ na 5. FLAG natječaj za Mjeru 1.B.1. „Radionice za ribarska plovila, opremu i alate“.

Opći cilj planiranog projekta je unaprijediti poslovanje obrta kroz razvoj dodatne usluge usmjerene prema sektoru ribarstva. Korisnik ima ugovoreno korištenje predmeta ulaganja za 10 ribarskih plovila s područja Novalje. Navedena investicija omogućiti će proširenje uslužnog asortimana na transport ribarskih povila raznih veličina do 13 metara od mjesta izvlačenja brodice iz mora do prostora servisiranja ribarskih plovila (suhe marine). Nositelj projekta omogućiti će ribarima s kojima je ugovorio korištenje predmeta ulaganja prostor za skladištenje i servis plovila 7 dana godišnje uz neograničeno korištenje vode i električne energije gratis uz dodatnih 50% popusta na uslugu dizanja i spuštanja brodice u more.

Upravni odbor LAGUR-a Tramuntana odabrao je 3 projektne prijave pristigle na 5. FLAG natječaj, između ostalih i projektnu prijavu Obrta „Kaštelan“ turizam, ribarstvo, usluge te je 27. travnja 2021. od Uprave ribarstva izdana Odluka o dodjeli sredstava, odnosno potvrđena je ranija odluka Upravnog odbora. Korisniku je dodijeljen iznos od 139.485,72 € za provedbu projekta. Sredstva za ostvarenje projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to putem FLAG natječaja LAGUR-a Tramuntana.

Projekt je uspješno proveden.