Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost LAGUR-a Tramuntana.

Nabava vozila za transport plovila gospodarskog sektora ribarstva do servisa

Obrt Perla vl. Alen Bašić prijavio je 16. listopada 2020. godine projekt „Nabava vozila za transport plovila gospodarskog sektora ribarstva do servisa“ na 5. FLAG natječaj za Mjeru 1.B.1. „Radionice za ribarska plovila, opremu i alate“.

Opći cilj planiranog projekta je povećati tehničku opremljenost nositelja projekta kroz nabavku opreme koja će mu omogućiti da svoju postojeću djelatnost (servis i izgradnja plovila) proširi s komplementarnom uslužnom djelatnošću prijevoza plovila od luke do servisnog prostora. Korisnik ima potpisane Ugovore o korištenju predmeta ulaganja s vlasnicima 11 ribarskih plovila s područja grada Senja, te će projektne aktivnosti direktno doprinijeti jačanju ekonomske otpornosti gospodarskog sektora ribarstva. Ulaganjem u nabavu vozila za transport plovila do servisa ovlaštenicima povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru omogućiti će se usluga transporta plovila od luke do prostora za adekvatan servis.

Upravni odbor LAGUR-a Tramuntana odabrao je 3 projektne prijave pristigle na 5. FLAG natječaj, između ostalih i projektnu prijavu Obrta Perla, vl. Alen Bašić, te je 19. ožujka 2021. od Uprave ribarstva izdana Odluka o dodjeli sredstava, odnosno potvrđena je ranija odluka Upravnog odbora. Obrtu Perla vl. Alen Bašić dodijeljen je iznos od 627.500,00 HRK za provedbu projekta. Sredstva za ostvarenje projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo i to putem FLAG natječaja LAGUR-a Tramuntana.

Projekt je upješno proveden i sredstva su isplaćena korisniku u veljači 2022.